Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza?
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Grzyby i ich wartości odżywcze - mrozić, suszyć, a może marynować?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- 15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Grzyby z porami zapiekane w cieście
Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj.... - Domowa galaretka pomarańczowa
Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo... - Pieróg pieczony z pieczarkami
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody z 2 łyżkami mąki i 3 łyżkami... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zupa migdałowa z oliwkami i szafranem
Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez praskę.... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Colette LefortZałożenia - dieta Colette Lefort: Francuska dietetyczka nie zaleca ograniczania ilości jedzenia. Przestrzega jednak przed najadaniem się do syta, jeśli chcemy schudnąć. Oto zasady: - węglowodany i białka możemy łączyć ze wszystkimi warzywami i z większością owoców - oprócz bananów, - do przygotowania potraw nie używamy jednocześnie oleju i margaryny,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła