Nie jest najważniejsza. Chodzi o dobrze zbilansowaną dietę. I jak już ktoś tu napisał kaloria kalorii nie jest równa ;]
Forum dyskusyjne
Forum - Kalorie
powrót
obliczanie kaloryczności potraw
Nie jest najważniejsza. Chodzi o dobrze zbilansowaną dietę. I jak już ktoś tu napisał kaloria kalorii nie jest równa ;]
|
|
cyki005 napisał/a:
Tylko dlaczego te dobre kalorie są zazwycaj niesmaczne?Bo zazwyczaj mają mało węglowodanów prostych i składników wzmacniających smak i zapach.
Liczenie kalorii na początku odchudzania pochłaniało mi dużo czasu, bo wszystko pojedynczo googlowałam. Z racji tego, że mnie to mega męczyło wydrukowałam sobie ściągę. bez niej to byłabym w lesie. biomedical.pl/dieta-i-odzywianie/zobacz-ile-kalorii-ma-to-co-jesz-385.html Wszystko dokładnie podane ile co ma kalorii i duża ilość produktów.Tabela jest tak dokładna, że są nawet obliczone kalorie dla poszczególnych smaków likierów, hehe 

Kamila
Po prostu dodajesz... Jedyne co się zmienia w zależności czy smażysz czy gotujesz to wartości odzywcze. Inne znikają inne się zmniejszają czy na odwrót.
nie ma czegoś takiego. Usmażone mięso jest tak samo kaloryczne jak to nie usmażone
Żeby mieć pewność, że dobrze wyliczam kalorie, korzystam z odpowiednich aplikacji, dzięki którym kontroluję ich ilość. Korzystam też ze spalaczy hamujących apetyt, dzięki czemu nie przekraczam swojej dziennej dawki.