Ogólnie banany są polecane dla osób aktywnych, bo są typowo węglowodanowym produktem, ale na pewno nikomu od czasu do czasu nie zaszkodzi.
Forum dyskusyjne
Forum - Kalorie
powrót
Kaloryczne banany
Ogólnie banany są polecane dla osób aktywnych, bo są typowo węglowodanowym produktem, ale na pewno nikomu od czasu do czasu nie zaszkodzi.
|
|
Ja osobiście lubię banany, a kalorię które zawierają pochodzą z węglowodanów, na pewno w świeżych bananach jest jeszcze sporo wody. Kto jeszcze pamięta dietę Adama Małysza bułka + banan

Dieta na sukces

hardcorowo
Nie ma co rezygnować z owoców ze względu na ich kaloryczność. Prócz kalorii dostarcza nam też niezbędnych witamin z grupy A, C, E, K i B. Winogrona też są kaloryczne - 66,9 kcal w 100g.
Zapraszam na moją stronę: http://cake-time.pl/
hardcorowo
Ja w okresie zimowym staram się jeść banany (i inne owoce) przynajmniej raz dziennie. To dobry zastrzyk witamin.
hardcorowo
nie wyobrażam sobie życia bez bananów

Też jestem zdania, że owoców nie powinno się ze względu na kaloryczność unikać. Widzę u siebie, że tych zdrowych kalorii mogę jeść nawet więcej niż jest przewidziane a przy wystarczającej ilości ruchu nie tyje. Inaczej z niezdrowym jedzeniem, tam nawet niewielka ilość kalorii źle na mnie wpływa.