
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Kasza gryczana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Sous vide - metoda gotowania w niskich temperaturach
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Sos genueński
Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, uważając, by się nie zrumieniła,...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Zapiekanka z kaszą gryczaną, boczkiem i jajkami
Kaszę gryczaną ugotuj na sypko w osolonym wrzątku. Boczek pokrój w...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Zielone i białe szparagi to najpopularniejsze odmiany szparagów. Zielone szparagi są bardziej delikatne i nie wymagają dodatkowej obróbki przed gotowaniem - wystarczy je tylko umyć i ewentualnie odciąć zdrewniałe końcówki. Białe natomiast należy obrać przed przygotowaniem, inaczej będą łykowate. Różnicę możemy zauważyć także jeszcze przed trafieniem ich do sklepu - białe szparagi, rosnąc, przysypane są ziemią, natomiast zielone wyrastają na powierzchnię.
OSTATNIO NA FORUM
Kotlety z tofu wędzonego »Suwi Tofu naturalne prawie nie ma smaku, tak jak np. kurczak, trzeba je...
LOSOWA DIETA
Dieta hollywoodzkaZałożenia - dieta hollywoodzka: Dieta należy do diet niskokalorycznych 1200 - 1500 kcal. Dziennej liczby kalorii nie trzeba zmniejszać drastycznie już od początku kuracji, lecz można to robić stopniowo, np. o 200 kcal co tydzień. Pozwala to przyzwyczaić się do mniejszych porcji jedzenia bez uczucia głodu. Poza tym jadłospis powinien zawierać... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła