
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia estońska
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Pomysły na fit śniadanie - jak wykorzystać chleb razowy i płatki owsiane?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Przewodnik po serach żółtych
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
POPULARNE PRZEPISY
Zupa czosnkowa
Czosnek obrać, zetrzeć, posypać solą i rozetrzeć łyżką, aby uwolnić...Ciastka jogurtowe z morelami
Margarynę pokrój na małe kawałki, przełóż do garnka i rozpuść. Jogurt...Paprykarz z kurczaka
Porcje kurczaka oprósz przyprawami wymieszanymi z mąką i smaż na dobrze...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Zrazy wieprzowe z czerwoną papryką
Mięso pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, przypraw...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Drink bezalkoholowy "Blask Księżyca"
Do shakera wsypujemy kruszony lód. Następnie wlewamy po kolei wszystkie...Tuńczyk marynowany z pomarańczą
Dwie pomarańcze obrać i wykroić filety, zbierając sok. 1-2 pomarańcze...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta w gorączceZałożenia - dieta w gorączce: Stan gorączkowy towarzyszy wielu chorobom. Właściwa dieta jest ważnym elementem terapii, pozwala bowiem na szybszy powrót do zdrowia. Zwykle mamy gorączkę w okresie jesienno-zimowym, kiedy częściej zapadamy na infekcje górnych dróg oddechowych, grypę czy anginę. Także wiosną narażeni jesteśmy na stany gorączkowe.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła