
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przewodnik po serach żółtych
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Metody oceny sposobu żywienia
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
POPULARNE PRZEPISY
Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Gulasz wołowy w chlebie
Wołowinę oraz boczek oczyść i pokrój w dość dużą kostkę. Włóż mięso do...Quiche ze szpinakiem i serem feta
Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na nim szpinak razem z przeciśniętym...Dzikie szparagi po andaluzyjsku
Szparagi oczyścić, opłukać i odciąć główki z łodygą długości około 14...Smażone frankfurterki z papryką
Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, osusz, usuń nasiona, a...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...
CZY WIESZ, ŻE
Naczynia aluminiowe są szkodliwe. I chociaż mają wiele zalet, gdyż są lekkie i łatwo się nagrzewają, to udowodnione, że aluminium, z którego powstały, przedostaje się do żywności. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, iż aluminium przyczynia się bezpośrednio do powstawania choroby Alzheimera. Duże ilości uwalnianego aluminium mogą znaleźć się w jedzeniu szczególnie przy gotowaniu dań kwaśnych. Potrawy gotowane w aluminiowych garnkach często się przypalają - cienkie dno i dobre przewodzenie ciepła powoduje nierównomierne nagrzewanie się naczynia.
OSTATNIO NA FORUM
moja ulubiona dieta »-awanturnica Na co dzień jestem osobą aktywną i korzystam z diety Sport Plan...
LOSOWA DIETA
Dieta japońskaZałożenia - dieta japońska: Dieta japońska według autorów książki Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a ma ambicję zrewolucjonizować przyzwyczajenia żywieniowe dzięki nauce, jak delektować się jedzeniem. To właśnie w Japonii, w porównaniu z innymi uprzemysłowionymi krajami, jest najmniej osób otyłych (stanowią one zaledwie 4% ludności, w USA otyła... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła