Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Egzotyczne owoce - daj się im skusić!
Metody obróbki cieplnej potraw
Miłka abisyńska (teff) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
Przegląd greckich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....
Sałatka z brokułami i kalafiorem
Brokuły i kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek...
CZY WIESZ, ŻE
Karmienie piersią zapobiega powstawaniu alergii pokarmowych u dzieci. Pokarm kobiecy zawiera dużo składników potrzebnych do rozwoju mózgu, wspomaga układ odpornościowy dziecka i jest bogaty w żelazo i cynk, niezbędne do prawidłowego wzrostu. Ponadto uważa się, że karmienie piersią zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii pokarmowych, astmy i innych chorób układu oddechowego, a także otyłości, choroby wieńcowej i wielu innych problemów zdrowotnych w naszym późniejszym życiu.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!