
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
10 rodzajów aktywności fizycznej, z którymi spalisz najwięcej kalorii
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Pulpety w sosie marchewkowym
Pulpety: Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Natkę umyj i również...Ryba duszona w porach
Filety rybne opłucz, osusz i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Tak...Leczo z jajkami i kiełbasą
Cebule obierz i pokrój w ósemki. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
OSTATNIO NA FORUM
Jajka z suszonymi owocami »Paweł Witam, Czy można łączyć gotowane jajka z suszonymi owocami do śniadania...
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła