
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860
POPULARNE ARTYKUŁY
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Przewodnik po serach żółtych
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Sumak - egzotyczna przyprawa o wspaniałych właściwościach zdrowotnych
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Orientalne makarony
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Grecka sałatka z kurczakiem
Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół. Ser i kurczaka pokrój w kostkę....Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym...Kopytka zapiekane z kiełbasą i pieczarkami
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę. Do...
CZY WIESZ, ŻE
Tradycja dodawania przypraw do warzyw, w tym strączkowych, ma swoje podstawy. Przykładowo czosnek i imbir od dawna, bo już w medycynie ludowej, stosowano w celu zapobiegania wzdęciom. Obie przyprawy prawie całkowicie eliminują z warzyw strączkowych ich "gazotwórcze właściwości". Warto więc wypróbować sprawdzone "triki kulinarne" i dodać odrobinę czosnku lub imbiru do garnka z warzywami, które powodują u nas wzdęcia.
OSTATNIO NA FORUM
Czy prawidłowo układam dietę? »marcin132 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)Cieszę się że wszystko układamy w...
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało »NutriAdvicerka Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony ? reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub sok z jej... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła