Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Kuchnia rumuńska
- Przewodnik po serach żółtych
- Metody oceny sposobu żywienia
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
POPULARNE PRZEPISY
- Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Szare pyzy z mięsem
Ciasto: Obierz ziemniaki. 500 g ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie,... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
skutki utraty równowagi kwasowo-zasadowej? »awokad0 Utrata równowagi kwasowo-zasadowej może prowadzić do problemów...
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach nowotworowychZałożenia - dieta w chorobach nowotworowych: Odpowiednie żywienie nie tylko może nas uchronić przed chorobą nowotworową, ale odgrywa również dużą rolę we wspomaganiu jej leczenia. Choroby nowotworowe w dalszym ciągu pozostają drugą po chorobach układu krążenia przyczyną zgonów w naszym kraju. W świadomości większości Polaków zakorzeniony jest... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła