
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860
POPULARNE ARTYKUŁY
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Przewodnik po serach żółtych
Metody utrwalania żywności
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Prawidłowa waga do wzrostu
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Kopytka zapiekane z kiełbasą i pieczarkami
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę. Do...Placek po węgiersku z wołowiną
Gulasz: Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cebule obierz,...Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym...
CZY WIESZ, ŻE
Według badań od 60 do 70% żywności przetworzonej zawiera co najmniej jeden składnik genetycznie modyfikowany. Na największą uwagę zasługuje tu soja oraz kukurydza. Rośliny te mogą być wykorzystywane do produkcji takich składników jak: mąka sojowa, mąka kukurydziana, olej sojowy, olej kukurydziany, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana. Aby odróżnić produkt genetycznie modyfikowany od niemodyfikowanego należy zwracać uwagę na etykiety, na których producent jest zobowiązany do podania informacji, o tym, czy jego produkt zawiera w swoim składzie GMO.
OSTATNIO NA FORUM
Czy prawidłowo układam dietę? »marcin132 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)Cieszę się że wszystko układamy w...
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało »NutriAdvicerka Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić...
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowychZałożenia diety w chorobach trzustki i dróg żółciowych: Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowych powinna zawierać normalną ilość kalorii, przewidzianą dla danej grupy ludności, jednak z ograniczeniem tłuszczu, przy zwiększeniu spożycia węglowodanów. Posiłki powinno się spożywać 5 razy dziennie, o umiarkowanej objętości (bez przejadania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła