Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Przegląd rosyjskich deserów
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto.... - Łososiowa przekąska
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę,... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...
CZY WIESZ, ŻE
Według badań od 60 do 70% żywności przetworzonej zawiera co najmniej jeden składnik genetycznie modyfikowany. Na największą uwagę zasługuje tu soja oraz kukurydza. Rośliny te mogą być wykorzystywane do produkcji takich składników jak: mąka sojowa, mąka kukurydziana, olej sojowy, olej kukurydziany, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana. Aby odróżnić produkt genetycznie modyfikowany od niemodyfikowanego należy zwracać uwagę na etykiety, na których producent jest zobowiązany do podania informacji, o tym, czy jego produkt zawiera w swoim składzie GMO.
OSTATNIO NA FORUM
Doradzicie co dać tacie na 60 te urodziny »Delmak Wyjedźcie we dwie na wycieczkę to będzie najlepszy prezent musi być droga...
LOSOWA DIETA
Dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu AZałożenia - dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu A: Dieta zalecana rekonwalescentom po wirusowym zapaleniu wątroby powinna być stosowana średnio przez 6 tygodni. Po tym okresie, jeśli wyniki badań biochemicznych będą w normie, lekarz może zezwolić na powrót do normalnego żywienia. Wirusowe zapalenie wątroby typu A - a więc wywołane na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła