
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia estońska
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Candida albicans - objawy, leczenie, dieta w grzybicy
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Najbardziej trujące rośliny na świecie i ich działanie - sprawdź, czego unikać
Kuchnia śródziemnomorska zmienia życie na zdrowsze
POPULARNE PRZEPISY
Deser makowy z musem brzoskwiniowym
Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z...Tuńczyk marynowany z pomarańczą
Dwie pomarańcze obrać i wykroić filety, zbierając sok. 1-2 pomarańcze...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Ciasto jogurtowe z nektarynkami
Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na...Sernik z kurkami
Żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw do...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Dodatkowe szafki do kuchni »parta Powiem tylko że montaż mebli jest kluczowy, bo źle złożone mogą sprawić...
Płatności kartą »Ereline Nie jestem zbyt techniczna, a potrzebuję jakiegoś prostego sposobu, żeby...
Zabudowa gipsowo-kartonowa - wady i zalety »juliia80 Znajomy z pracy zdecydował się na montaż zabudowy karton-gips w Warszawie...
LOSOWA DIETA
Dieta białkowaZałożenia - dieta białkowa: Zbudowana jest z sycących śniadań, mięsnych obiadów i nabiałowych kolacji. Nie brakuje w niej też owoców, surówek warzywnych i sałatek. Mimo takiej obfitości jedzenia, odchudzanie powinno dać efekty. Codzienny jadłospis powinien składać się z 4 posiłków. Nie może w nim zabraknąć chudego mięsa, wędlin, jajek, serów i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła