
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
10 rodzajów aktywności fizycznej, z którymi spalisz najwięcej kalorii
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Pulpety w sosie marchewkowym
Pulpety: Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Natkę umyj i również...Ryba duszona w porach
Filety rybne opłucz, osusz i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Tak...Leczo z jajkami i kiełbasą
Cebule obierz i pokrój w ósemki. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w...
CZY WIESZ, ŻE
Zielone i białe szparagi to najpopularniejsze odmiany szparagów. Zielone szparagi są bardziej delikatne i nie wymagają dodatkowej obróbki przed gotowaniem - wystarczy je tylko umyć i ewentualnie odciąć zdrewniałe końcówki. Białe natomiast należy obrać przed przygotowaniem, inaczej będą łykowate. Różnicę możemy zauważyć także jeszcze przed trafieniem ich do sklepu - białe szparagi, rosnąc, przysypane są ziemią, natomiast zielone wyrastają na powierzchnię.
OSTATNIO NA FORUM
Jajka z suszonymi owocami »Paweł Witam, Czy można łączyć gotowane jajka z suszonymi owocami do śniadania...
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła