
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Nutrycjonizm - ideologia naprawdę zdrowego jedzenia "z własnego ogródka"
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Minerały i witaminy, które w nadmiarze zatruwają organizm
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
5 najzdrowszych kuchni świata
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Jak dobrać soczewki kontaktowe?
POPULARNE PRZEPISY
Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Tarta jogurtowa z mango
Mąkę przesiej na stolnicę, po czym dodaj szczyptę soli, 50 g cukru...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Biała kiełbasa w czerwonym winie
Cebule obierz, pokrój w piórka. Jabłko umyj, pokrój w kostkę. Cebulę...Kaczka faszerowana żurawiną i pistacjami
Najpierw wyluzuj kaczkę - uważaj przy tym by nie przebić mięsa i skóry....Mazurek cygański
Ciasto: Białka ubij na sztywną pianę. Miękkie masło utrzyj mikserem,...Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą...Biała kiełbasa w mięsie mielonym
Liście kapusty sparz, owiń nimi białą kiełbasę. Bułkę namocz w mleku i...
CZY WIESZ, ŻE
Na maśle nie można smażyć (chyba, że jest to masło klarowane). Nadaje się tylko do bardzo szybkiej obróbki, np. do przyrządzania jajecznicy, gdyż wtedy nie rozgrzewa się za bardzo, co ogranicza powstawanie substancji rakotwórczych. Inne produkty, takie jak: mięso, warzywa czy grzyby należy smażyć na oleju kokosowym, smalcu lub wspomnianym maśle klarowanym, które są stabilne termicznie, mają wysoki punkt dymienia i nie utleniają się jak tłuszcze nienasycone.
OSTATNIO NA FORUM
Pożyczka - gdzie najlepiej ? »PixelNomad Korzystałam zarówno z kredytu w banku (też ING), jak i z prywatnej...
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła