
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia estońska
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Candida albicans - objawy, leczenie, dieta w grzybicy
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Najbardziej trujące rośliny na świecie i ich działanie - sprawdź, czego unikać
Kuchnia śródziemnomorska zmienia życie na zdrowsze
POPULARNE PRZEPISY
Deser makowy z musem brzoskwiniowym
Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z...Tuńczyk marynowany z pomarańczą
Dwie pomarańcze obrać i wykroić filety, zbierając sok. 1-2 pomarańcze...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Ciasto jogurtowe z nektarynkami
Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na...Sernik z kurkami
Żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw do...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
CZY WIESZ, ŻE
W Polsce, podobnie, jak w innych krajach wzbogaca się żywność w witaminy i składniki mineralne. Istnieje pojęcie obligatoryjnego wzbogacania żywności. W Polsce do takich należy sól oraz masła i margaryny. Sól wzbogaca się w jod, ze względu na profilaktykę jodową, natomiast producenci tłuszczów dodawanych do pieczywa zobowiązani są do dodawania do swoich wyrobów witamin A i D. Poza tymi produktami, w Polsce obowiązuje także dobrowolne wzbogacanie produktów, co wykorzystywane jest przez większość producentów.
OSTATNIO NA FORUM
Dodatkowe szafki do kuchni »parta Powiem tylko że montaż mebli jest kluczowy, bo źle złożone mogą sprawić...
Płatności kartą »Ereline Nie jestem zbyt techniczna, a potrzebuję jakiegoś prostego sposobu, żeby...
Zabudowa gipsowo-kartonowa - wady i zalety »juliia80 Znajomy z pracy zdecydował się na montaż zabudowy karton-gips w Warszawie...
LOSOWA DIETA
Dieta sałatkowaZałożenia - dieta sałatkowa: Stosując dietę sałatkową, nie ma się aż tak dużego łaknienia na mięso i tłuste potrawy, można więc je zastąpić niskokalorycznymi warzywami i owocami. Dieta dostarcza 1000 kcal dziennie, obfituje w witaminy, minerały, błonnik. Nie jest pracochłonna, a sałatki można zabrać bez problemu wszędzie, do pracy, na plażę, na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła