Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Kuchnia tunezyjska
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Metody oceny sposobu żywienia
- Piwo - historia, produkcja piwa, gatunki, wartości odżywcze i ciekawostki
- Przewodnik po serach żółtych
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Dorsz w sezamie
Filety z dorsza pokrój na kawałki, oprósz przyprawą typu Vegeta,... - Hiszpańska Paella z kaszą jęczmienną
Smażymy pokrojone w kostkę kurczaka i chorizo, dodajemy warzywa (cebulę,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Pierogi ze śliwkami i sosem waniliowo-śmietanowym
Do miski wsyp mąkę, po czym dodaj jajko, mleko i 3 łyżki kwaśnej... - Pieczona szynka szpikowana czosnkiem i migdałami
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj sokiem z cytryny. Obficie oprósz... - Rolada z dorsza ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Na rozgrzanym maśle podsmaż zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozi, dodaj...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie stosować? »karpka Wbrew pozorom to bardzo prosty schemat. Wystarczy postanowić sobie ile chcemy...
LOSOWA DIETA
Dieta w kamicy nerkowejZałożenia - dieta w kamicy nerkowej: Kamica nerkowa jest chorobą polegającą na wytrącaniu się w drogach moczowych nierozpuszczalnych złogów substancji chemicznych, stanowiących prawidłowy lub patologiczny składnik moczu. Kamica nerkowa jest jednym z najczęstszych schorzeń układu moczowego. Zdecydowanie bardziej są na nią narażeni mężczyźni:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła