
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Ryba duszona w porach
Filety rybne opłucz, osusz i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Tak...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
W Polsce, podobnie, jak w innych krajach wzbogaca się żywność w witaminy i składniki mineralne. Istnieje pojęcie obligatoryjnego wzbogacania żywności. W Polsce do takich należy sól oraz masła i margaryny. Sól wzbogaca się w jod, ze względu na profilaktykę jodową, natomiast producenci tłuszczów dodawanych do pieczywa zobowiązani są do dodawania do swoich wyrobów witamin A i D. Poza tymi produktami, w Polsce obowiązuje także dobrowolne wzbogacanie produktów, co wykorzystywane jest przez większość producentów.
OSTATNIO NA FORUM
Jajka z suszonymi owocami »Paweł Witam, Czy można łączyć gotowane jajka z suszonymi owocami do śniadania...
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowychZałożenia diety w chorobach trzustki i dróg żółciowych: Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowych powinna zawierać normalną ilość kalorii, przewidzianą dla danej grupy ludności, jednak z ograniczeniem tłuszczu, przy zwiększeniu spożycia węglowodanów. Posiłki powinno się spożywać 5 razy dziennie, o umiarkowanej objętości (bez przejadania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła