
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Jak sadzić i pielęgnować zioła?
Pomysły na fit śniadanie - jak wykorzystać chleb razowy i płatki owsiane?
Kuchnia mongolska
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Kuchnia ormiańska
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Sałatka szpinakowo-parmezanowa z grejpfrutem
Liście szpinaku wypłucz pod zimną wodą i dobrze osusz. Usuń łodygi. Ułóż...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Indyk w sosie grejpfrutowo-cynamonowym
Indyka umyj i osusz. Ponacinaj filet w kilku miejscach i w nacięcia włóż...Sałatka z wątróbką drobiową i boczkiem
Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, skrop 3 łyżkami oliwy, oprósz...Pikantny omlet z kurczakiem
Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz i razem z...Karkówka po węgiersku
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Z obu stron dopraw solą i skrop...Gruzińskie chinkali
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj sól i zrób wgłębienie. Stopniowo wlewaj...
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
Stolarka drzwiowa i okienna »Grzechu83 Z tego co widziełem w google to jest tego pełno.____https://furnitino.pl/
LOSOWA DIETA
Dieta japońskaZałożenia - dieta japońska: Dieta japońska według autorów książki Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a ma ambicję zrewolucjonizować przyzwyczajenia żywieniowe dzięki nauce, jak delektować się jedzeniem. To właśnie w Japonii, w porównaniu z innymi uprzemysłowionymi krajami, jest najmniej osób otyłych (stanowią one zaledwie 4% ludności, w USA otyła... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła