Forum dyskusyjne
Forum - Różne informacje o odżywianiu, newsy, ciekawostki
powrót
Co pomaga w zdrowym odzywianiu ?
|
|
Ja osobiście żadnych suplementów nie stosuje chociaż mam znajomych, którzy regularnie coś przyjmują głównie na odchudzanie i są zadowoleni. Mnie bardzo pomogły świeże soki i zielone koktajle podczas diety. Niestety do tego potrzebny jest dobry sprzęt, które swoje też kosztuje.
Suplementy swoja drogą, natomiast w zdrowym odżywianiu podstawowa sprawa to dobór jak najlepszych składników i produktów na których zawsze powinniśmy bazować podczas naszej diety.
Mi pomaga notowanie tego co jem - mam wtedy nad tym większą kontrolę. No i tabliczka czekolady niezbyt dobrze wygląda na tej liście

Bardzo ważne przy diecie ( dieta, jako sposób odżywiania się ), to:
- regularność posiłków ( godzin lub odstępów pomiędzy )
- zbilansowanie diety ( jedzenie PRAWIE wszystkiego w małych ilościach )
- zapewnieniu odpowiedniej ilości białka
- oraz, a może przede wszystkim AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA ( nie chodzi, aby biegać maratony, ale wystarczy nawet szybki spacer przez 45-60 min ).
Popatrzcie, jak można szybko schudnąć. Ten facet pomyślał, wziął się i chudnie, a w zasadzie je więcej niż ja.
youtube.com/watch?v=A_8Gf88Khf8&list=PLKELokrHVsfKK_pBCVyiiaju5LIx8XCXm&index=10
Wiesz jak wybierać te produkty które faktycznie są zdrowe i bogate w składniki odżywcze? Zwracaj uwagę na skład zanim zdecydujesz się kupić oraz na opinię o danym sklepie, to daje Ci pewność tego co jesz, nie będzie to zupełnie anonimowe źródło.

Tak w ogóle to uważam, że podstawą zdrowego odżywiania jest zasada "wiem co jem" i unikanie przetworzonych produktów. Niestety trzeba się bardzo pilnować już na etapie robienia zakupów. Czasami w sklepach jest jedna wielka chemia i to jest najgorsze.