Witam, co sądzicie o ostropeście jako wspomagacz do regeneracji wątroby? Czy warto go kupić i stosować czy lepiej stosować jakieś tabletki reklamowanych firm?
Forum dyskusyjne
Forum - Różne informacje o odżywianiu, newsy, ciekawostki
powrót
Ostropest - leczenie wątroby
|
|
W zależności ile się pije, bo przy dużych dawkach, to nawet przeszczep wątroby nie pomoże.

Nie napisałem, że jestem lub byłem notorycznym koneserem napojów wyskokowych..

Tak to prawda ostropest wspomaga leczenie wątroby, ale jak na razie nie spotkałam się z nim w formie tabletek, jedynie ziarna, ewentualnie w formie soku z nasion. Pozdrawiam
A gdzie je kupujesz? Sklep lokalny w Twoim mieście czy jakiś zaufany sklep internetowy?
nie zawsze mam czas chodzić po sklepach dlatego często zaglądam na swojską piwniczkę, możesz tam też znaleźć inne interesujące produkty. Pozdrawiam
Żadnych tabletek. Ostropest można kupić np. na aukcjach internetowych. Przed zakupem warto się jednak dowiedzieć, czy jest to "żywy" ostropest (nie prażony, nie przesuszony) - czyli taki, który posiada zdolności kiełkujące. Taki "żywy" ma w sobie życie i ma "siłę" by wspomóc wątrobę. Taki ostropest można mielić i dodawać do soków czy też koktajli z owocami i warzywami
Ostropest jest dobrym lekarstwem dla osób, które mają problemy z wątrobą. Podczas jedzenia bardzo kalorycznych, tłustych rzeczy, mięs, sosów, nasz organizm jest bardzo narażony na negatywnie funkcjonowanie: objawiające cię bólem, sennością. Ostropest jest ziołem, które skutecznie wspomaga i regeneruje wątrobe