Na fali sezonu grypowego polecam spożywać (oczywiście w umiarkowanych ilościach ) czosnek. Oto jego właściwości:
Właściwości zdrowotne czosnku:
•Jest naturalnym antybiotykiem
•Pomaga zwalczać wirusy i bakterie
•Wzmacnia odporność organizmu
•Jest polecany przy leczeniu grzybicy układu pokarmowego
•Jest skutecznym dodatkiem w leczeniu niemalże wszystkich infekcji
•Zapobiega powstawaniu chorób układu krążenia
•Pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi
•A właściwości antyutleniające, dzięki czemu zapobiega zmianom w tętnicach oraz niektórym nowotworom
•Dzięku sowim właściwościom przeciwultelniającym, pomaga w zwalczaniu wolnych rodników, które przyczyniają się do rozwoju chorób autoimmunologicznych, nowotworów, cukrzycy oraz do procesów starzenia.
•Pomaga obniżyć lekko podniesione ciśnienie krwi
Swoje lecznicze właściwości czosnek zawdzięcza znacznej zawartości witamin B1, B2, PP, C oraz składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Swoje właściwości bakteriobójcze, czosnek zawdzięcza głownie allinie, która po zgnieceniu, pod wpływem enzymów, przekształca się w silnie antybakteryjną allicynę. Ponad to esencja czosnku zawiera jeszcze jedną substancje bakteriobójcza – Allistatynę.
Polecam 2 ząbki świeżego czosnku dziennie !
Właściwości zdrowotne czosnku:
•Jest naturalnym antybiotykiem
•Pomaga zwalczać wirusy i bakterie
•Wzmacnia odporność organizmu
•Jest polecany przy leczeniu grzybicy układu pokarmowego
•Jest skutecznym dodatkiem w leczeniu niemalże wszystkich infekcji
•Zapobiega powstawaniu chorób układu krążenia
•Pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi
•A właściwości antyutleniające, dzięki czemu zapobiega zmianom w tętnicach oraz niektórym nowotworom
•Dzięku sowim właściwościom przeciwultelniającym, pomaga w zwalczaniu wolnych rodników, które przyczyniają się do rozwoju chorób autoimmunologicznych, nowotworów, cukrzycy oraz do procesów starzenia.
•Pomaga obniżyć lekko podniesione ciśnienie krwi
Swoje lecznicze właściwości czosnek zawdzięcza znacznej zawartości witamin B1, B2, PP, C oraz składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Swoje właściwości bakteriobójcze, czosnek zawdzięcza głownie allinie, która po zgnieceniu, pod wpływem enzymów, przekształca się w silnie antybakteryjną allicynę. Ponad to esencja czosnku zawiera jeszcze jedną substancje bakteriobójcza – Allistatynę.
Polecam 2 ząbki świeżego czosnku dziennie !