Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wybieramy akcesoria kuchenne - drewniane, metalowe czy z tworzyw sztucznych?
- Hummus - zdrowa potrawa z Bliskiego Wschodu, jej wartości odżywcze i przepis
- Kuchnia boliwijska
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- 10 zdrowych potraw wielkopostnych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka krabowa z ogórkiem
Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek... - Kluski śląskie z gulaszem
Gulasz: Marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, drobno... - Keks pistacjowy z krówkami
200 g pistacji oraz krówki drobno posiekaj. Oprósz je odrobiną mąki i... - Zupa pieczarkowa z zacierkami
Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...
CZY WIESZ, ŻE
Żywność mrożona nie jest mniej wartościowa od świeżej żywności. Mowa tu o mrożonych warzywach i owocach. Zamrażanie bowiem, to jedyny proces technologiczny, który nie powoduje ubytku witamin czy składników mineralnych. Dodatkowo popularne "mrożonki" warzywne i owocowe to nic innego, jak te sezonowe, w pełni bogate we wszystkie cenne składniki, tyle, że utrwalone poprzez proces zamrożenia. Nie bójmy się zatem kupować mrożonych produktów, zwłaszcza zimą, kiedy to dostępność do świeżych warzyw i owoców jest znacznie ograniczona, a te występujące na rynku są przesycone szkodliwymi związkami chemicznymi.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczynamy odchudzanie »pady Dla mnie podstawą jest wykluczanie z diety wszystkiego, co szkodliwe i...
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła