
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Nutrycjonizm - ideologia naprawdę zdrowego jedzenia "z własnego ogródka"
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Minerały i witaminy, które w nadmiarze zatruwają organizm
5 najzdrowszych kuchni świata
Jak dobrać soczewki kontaktowe?
Suplementacja w diecie onkologicznej - czy i kiedy jest to potrzebne?
POPULARNE PRZEPISY
Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Tarta jogurtowa z mango
Mąkę przesiej na stolnicę, po czym dodaj szczyptę soli, 50 g cukru...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Biała kiełbasa w czerwonym winie
Cebule obierz, pokrój w piórka. Jabłko umyj, pokrój w kostkę. Cebulę...Kaczka faszerowana żurawiną i pistacjami
Najpierw wyluzuj kaczkę - uważaj przy tym by nie przebić mięsa i skóry....Mazurek cygański
Ciasto: Białka ubij na sztywną pianę. Miękkie masło utrzyj mikserem,...Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą...Biała kiełbasa w mięsie mielonym
Liście kapusty sparz, owiń nimi białą kiełbasę. Bułkę namocz w mleku i...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieje cała lista produktów spożywczych, które mogą nas uczulać. Są to zarówno produkty pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Uczulać mogą także wszelkie dodatki do żywności, które stosują prawie wszyscy producenci. Wśród alergicznych roślin wyróżnia się: białko zbóż- gluten, soję, orzechy, czy warzywa z różnych rodzin. Z kolei do zwierzęcych produktów uczulających zalicza się głównie mleko, białko jaja i ryby. Jeśli jesteśmy uczuleni na którykolwiek produkt pamiętajmy o unikaniu go bądź też zastępowaniu przez odpowiedni zamiennik. Osoby uczulone na mleko krowie, mogą spożywać mleko sojowe, natomiast wszyscy nie tolerujący glutenu powinni wybierać zboża bezglutenowe, jak ryż czy kukurydza.
OSTATNIO NA FORUM
Pożyczka - gdzie najlepiej ? »PixelNomad Korzystałam zarówno z kredytu w banku (też ING), jak i z prywatnej...
LOSOWA DIETA
Dieta Michaela MontignacaZałożenia diety Montignaca: Według jej twórcy, lekarza Michaela Montignaca, tyjemy nie dlatego, że jemy zbyt dużo, lecz dlatego, że źle komponujemy jadłospis. Montignac uważa, że nie musimy liczyć kalorii czy przestrzegać wielkości porcji, a jedynie zwracać uwagę na zawartość węglowodanów w produktach. Na użytek tej teorii Montignac stworzył nowe pojęcie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła