Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Metody oceny sposobu żywienia
- Przewodnik po serach żółtych
- Kuchnia rumuńska
- 7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Pieczone ziemniaki z pietruszkowym pesto
Ziemniaki umyj, oprósz solą i zawiń w folię aluminiową. Piecz 60 minut w... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i...
CZY WIESZ, ŻE
Słodzik nie dostarcza kalorii, ale może szkodzić zdrowiu. Żywność typu "light" to najczęściej żywność, w której cukier pod postacią sacharozy, został zastąpiony sztucznymi środkami słodzącymi, do których zalicza się słodziki. I chociaż nie dostarczają one kalorii, a zapewniają uczucie słodkości, tak samo jak cukier, to mogą wpływać na nasze zdrowie. Aspartam, acesulfam, ksylitol, mannitol i inne, to nazwy stosowanych w przemyśle słodzików. Istnieją jednak dowody, że niektóre z nich są szkodliwe dla zdrowia. Dlatego tuż przed zakupem żywności "light" lepiej zastanowić się na czym nam bardziej zależy.
OSTATNIO NA FORUM
skutki utraty równowagi kwasowo-zasadowej? »awokad0 Utrata równowagi kwasowo-zasadowej może prowadzić do problemów...
LOSOWA DIETA
Dieta Colette LefortZałożenia - dieta Colette Lefort: Francuska dietetyczka nie zaleca ograniczania ilości jedzenia. Przestrzega jednak przed najadaniem się do syta, jeśli chcemy schudnąć. Oto zasady: - węglowodany i białka możemy łączyć ze wszystkimi warzywami i z większością owoców - oprócz bananów, - do przygotowania potraw nie używamy jednocześnie oleju i margaryny,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła