Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przegląd rosyjskich deserów
- Masło smakowe - jak je przyrządzić? Przepisy na masła smakowe
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Buddha bowl - pomysły kulinarne na pełnowartościowy posiłek
- Savoir Vivre czyli, jak układać sztućce (i nie tylko) na stole?
POPULARNE PRZEPISY
- Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami
Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą... - Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
Typ ma znaczenie. Dokładniej mowa o mące i jej typie. Każda mąka na opakowaniu posiada oznaczenie, jakim jest jej typ. Ten tajemniczy typ, mówi o tym, jakiej jakości jest mąka. A szczegółowiej, oznacza on ile cennych składników mineralnych zostało w niej zawartych. Im większy typ mąki, tym jest ona zdrowsza. To znaczy, że została mniej przetworzona, dlatego też jest ciemniejsza od najbardziej powszechnej mąki. Najczęściej kupujemy mąkę typu 450 bądź 500, tymczasem powinniśmy kupować taką, która może mieć typ nawet 2000. Jako, że taka mąka została mniej oczyszczona, zawierać będzie więcej zdrowszych dla nas składników, jak witaminy czy mikro i makroelementy.
LOSOWA DIETA
Dieta makrobiotycznaZałożenia - dieta makrobiotyczna: Metodę makrobiotyczną opracował w roku 1911 George Oshawa. Dieta ta czerpie ze starożytnych zasad chińskiej medycyny (rękopisy wschodnie). Żywność dzieli się na Yin (odprężająca i chłodząca, reprezentuje pierwiastek żeński. Jest energią skierowaną na zewnątrz, czego rezultatem jest ekspansja i rozluźnienie,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła