Babka płesznik, siemię lniane, pestki dyni, słonecznik, orzechy. Więcej nie potrzeba do szczęścia. Nasiona warto zmielić w młynku do kawy i dodawać do koktajli i napojów na bazie owoców i warzyw.
Forum dyskusyjne
Forum - Składniki żywności
powrót
Błonnik
Babka płesznik, siemię lniane, pestki dyni, słonecznik, orzechy. Więcej nie potrzeba do szczęścia. Nasiona warto zmielić w młynku do kawy i dodawać do koktajli i napojów na bazie owoców i warzyw.
|
|
Dużą ilość błonnika zawierają też warzywa strączkowe: bób, fasola i groch A dl;a tych, którzy za nimi nie przepadają: orzechy, buraki, szpinak i kapusta kiszona
Pytanie czy chcesz szukać źródeł błonnika np w warzywach czy wolisz iść na skróty i kupić jakiś suplement gdzie wystarczy brać jedną tabletkę dziennie.
No właśnie... Można szukać i odpowiednio dobierać produkty. Ale suplement też jest w porządku. Ja swego czasu kupowałam błonnik sypki albo w płatkach. Teraz rozrabiam sobie w wodzie colon slim, w małych ilościach. Jeśli suplementy zawieraja dużo błonnika mozna uzupełniac braki w diecie. Trzeba oczywiscie tez zwracać uwagę na to czy mają w skłądzie naturalne składniki, to jest mega ważne. A wy korzystacie czasem z suplementów? Jesli tak, to z jakich?
No ja staram się jak mogę aby moja dieta była różnorodna, ale wiadomo, że nie zawsze się to uda i wyjdzie tak jak chcemy. Czasem warto coś tam dorzucić z apteki. Na błonnik podłapałam np. taki pomysł, że wsypuję trochę suplementu jak piekę chlebek. Albo dodaję do omleta. A jesli chodzi o witaminiki to staram się szukać ich w owocach i warzywach.
Są rózne środki. Cześć z nich to czyta chemia, a część ma w składzie naturalne składniki. Wiesz jesli cos ma w skladzie łupine babki jajowatej to masz błonnik w czystej postaci