Dzisiaj chcę poruszyć temat warzywa, które założę się, że na pewno posiadasz w kuchni. Jest ono bardzo małe i zazwyczaj używa się go, jako przyprawy. Pasuje ona w sumie świetnie do każdej potrawy, a jego właściwości są niesamowite.Można uwarzyć z niego nalewkę, jeżeli lubisz czasem sobie skubnąć procenta
Przy okazji. Ostatnio pisałem, jakie ciekawe właściwości posiada burak, dlatego jeżeli nie przeczytałeś jeszcze tego artykułu, to znajdziesz go tutaj.
Zawsze lubię wymieniać, na co dana rzecz działa.Więc rozwińmy listę dolegliwości, które zwalcza akurat te warzywo: Gronkowiec, Zapalenie płuc, kaszel krwią, nieżyt żołądka i jelit, niedociśnienie tętnicze, bakteriobójcze, przeciwszkorbutowe, anty-infekcyjne, przeciwreumatyczne, antyseptyczne, przeciw-sklerotyczne, przeciw-zakrzepowe, obniża ciśnienie krwi. Jedzenie surowego czosnku dwa razy w tygodniu obniża ryzyko raka płuc o 44%.
Dalszą część artykułu znajdziesz Tutaj.