Forum dyskusyjne
Forum - Składniki żywności
powrót
Napoje z aloesem
|
|
Stosowałam kiedyś i potwierdzam, szkoda tylko że ich cena nie zachęca zbytnio do zakupu

Nigdy nie kupowałam takich napojów, nawet w sumie nie zainteresowałam się jakie mają działanie itp. więc sama chętnie się dowiem

Nie przekonują mnie te wszystkie napoje. Sam 100% sok miałby sens, ale też w dużej ilości na co mnie nie stać.
Rtwardowski napisał/a:
Nie przekonują mnie te wszystkie napoje. Sam 100% sok miałby sens, ale też w dużej ilości na co mnie nie stać.
Racja. Mnie też. Wszystkie soki, napoje, nektary w butelkach i kartonikach są co najmniej termizowane a w najgorszym przypadku sterylizowane, jakie więc mogą mieć wartości odżywcze ? Niezbyt dużo. Wydawać dużo pieniędzy na szumnie nazywający się sok ? Nie dla mnie.
Soki wartościowe pod względem wartości odżywczych (nie termizowane) maksymalnie wytrzymają 3 dni, potem zaczynają się psuć.
Jeśli chodzi o produkty aloesowe, to ja korzystam tylko z oferty marki Forever. Nie da się ukryć, że są to wartościowe suplementy. Ich cena nie zachęca od razu, ale są naprawdę najlepsze z tych wszystkich, które są dostępne na rynku. Moja konsultantka w dodatku zawsze wie, co doradzić na konkretną dolegliwość i to u nich cenię, że łączą sprzedaż dobrych produktów z wiedzą na ich temat. Nie wciskają kitu.
NutriAdvicerka napisał/a:
Przecież takie soki, które są robione samemu nie powinny stać więcej niż 2-3 dni. Najlepiej spożyć je w tym samym dniu. Dlatego ja nie kupuję nikt tych soków ze sklepu od kiedy staram się zdrowo odżywiać i zwracam uwagę na składniki. Wolę więcej czasu poświecić w domu na przygotowaniu soku z wyciskarkę jaką kupiłem pół roku temu w sklepie http://sokowo.pl/wyciskarki-dwuslimakowe niż wydać w markecie 6 złotych na buteleczkę soku, który jest nieświeży albo ma sztuczny smak.
Rtwardowski napisał/a:Nie przekonują mnie te wszystkie napoje. Sam 100% sok miałby sens, ale też w dużej ilości na co mnie nie stać.Racja. Mnie też. Wszystkie soki, napoje, nektary w butelkach i kartonikach są co najmniej termizowane a w najgorszym przypadku sterylizowane, jakie więc mogą mieć wartości odżywcze ? Niezbyt dużo. Wydawać dużo pieniędzy na szumnie nazywający się sok ? Nie dla mnie.
Soki wartościowe pod względem wartości odżywczych (nie termizowane) maksymalnie wytrzymają 3 dni, potem zaczynają się psuć.
Są smaczne i zdrowe, problem w tym , że często zawierają cukier. Gdzieś widziałam domowe sposoby na sok z aloesu

W zdecydowanej większosci to są po prostu "napoje", a wiadomo czym napój jest - woda, cukier i mała ilość czegoś lepszego. Do tego dochodzi wysoka cena. Lepiej poszukać czegoś naturalnego albo spróbować samemu zrobić taki napój z aloesu
100% sok z aloesu lub brzozy- jak najbardziej, ponieważ jest przede wszystkim zdrowy i pomaga np na układ trawienia. Nie piszę o napoju, a prawdziwym 100% soku.