Mnie zastanawia jedna rzecz czy jeśli lubię np. ja w moim przypadku produkt wątróbka z kurczaka i kurczak to mam na przykład mało witamin z grupy B. Sądzę to na tej podstawie, że wątróbka ma duży witaminy b12, a mnie np bardzo ciągnie do wątróbki i do kurczaka ?
Forum dyskusyjne
Forum - Składniki żywności
powrót
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało
|
|
Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić poziom we krwi witaminy B12 i pośrednio hemoglobiny - wtedy będzie wiadomo jaki jest poziom.
W kontekście diety optymalnej, pomyśl o obecności ziół. Sam staram się zapewnić regularną ilość roślin swojemu organizmowi i przyznaję, że bio surowce korzystnie wpłynęły na moje zdrowie. Człowiek odżywiający się zdrowo, czuje się lepiej - zaufaj mi