Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Przewodnik po serach żółtych
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
10 najlepszych bezalkoholowych letnich drinków i koktajli
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Sok wielowarzywny
Wszystkie warzywa umyć, oczyścić z niepotrzebnych części i umieścić w...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Kolorowa sałatka z kukurydzą, groszkiem i fasolą
Kukurydzę, groszek i fasolę odsącz z zalewy. Przesyp warzywa do miski....Sos czosnkowy z ziołami
Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...
CZY WIESZ, ŻE
Jedzenie to nie tylko proces zaspokajania potrzeb fizjologicznych organizmu związanych z zapotrzebowaniem na składniki odżywcze. Z jedzeniem wiążą się rozmaite pozytywne emocje oraz odczuwanie przyjemności. Dlatego tak trudno jest zachować umiar i poprzestać, gdy zacznie się odczuwać pierwsze objawy sytości, zwłaszcza, gdy spożywa się wysoko przetworzoną żywność pełną tłuszczu, węglowodanów prostych, wzmacniaczy smaku i zapachu i soli.
OSTATNIO NA FORUM
Suplementacja przy zmianie sposobu odżywiania. »norgeg75 NutriAdvicerka napisał/a: Witam. Chciałem się dowiedzieć z jakiej...
Najlepsze odżywki do włosów »himanna Ja ostatnio pokochałam maseczki na bazie awokado. A, że bardzo lubię też...
Dietetyczny fast food »himanna Zdrowe i fast food to już na starcie się wyklucza z samej definicji.Lepiej...
LOSOWA DIETA
Dieta Renaty GabryjelskiejZałożenia - dieta Renaty Gabryjelskiej: Nie żywię się, jak to się wielu osobom kojarzy z dietą modelki, jedynie niegazowaną wodą mineralną, owocami i sałatkami. I nie tyję, ponieważ mam znakomitą przemianę materii, a w dodatku żyję w biegu, nie mam czasu na leżenie do góry brzuchem. Nigdy nie miałam nadwagi, ani nie odchudzałam się. Jadam... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła