Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia estońska
Leki, generyki i suplementy diety - czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
Prażone czy smażone? - jest różnica!
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
POPULARNE PRZEPISY
Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Gulasz wołowy w chlebie
Wołowinę oraz boczek oczyść i pokrój w dość dużą kostkę. Włóż mięso do...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...
CZY WIESZ, ŻE
Jełczenie jest to rozkład tłuszczów zachodzący spontanicznie przy dłuższym przechowywaniu. Jełczenie jest wynikiem utleniania kwasów tłuszczowych. Sprzyja mu podwyższona temperatura i światło, w tym światło słoneczne. Zjełczałe tłuszcze są szkodliwe dla zdrowia.
LOSOWA DIETA
Dieta dr Maxa GersonaZałożenia diety dr Maxa Gersona: Doktor medycyny Max Gerson w młodości cierpiał na silne migreny, na które nie było lekarstwa. Wówczas, gdy tytułem eksperymentu zastosował u siebie restrykcyjną dietę wykluczającą sól, tłuszcz, produkty konserwowane, wędzone, a opartą na świeżych owocach i warzywach dolegliwości migrenowe ustąpiły. Od tego czasu... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła