Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Przewodnik po serach żółtych
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Sumak - egzotyczna przyprawa o wspaniałych właściwościach zdrowotnych
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Odzież wspomagająca odchudzanie - prawda czy mit?
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Gulasz wołowy z kopytkami
Cebule i czosnek posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj pokrojony boczek. Gdy...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...Ciasto Barbie
Biszkopt: Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj żółtka...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją pierwiastki, które nie są dla nas korzystne. Oprócz znanych witamin potrzebujemy także składników mineralnych. Są one równie niezbędne w naszej diecie, jak wspomniane już witaminy. Dzieli się je na makro i mikroelementy. Makroelementy występują w większej ilości w naszym organizmie i zalicza się do nich np. wapń. Do mikroelementów zalicza się z kolei np. jod czy żelazo. Udowodniono, że prawie wszystkie pierwiastki mają korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Wymienia się jednak 3 pierwiastki, których działanie jest szkodliwe. Są to rtęć, ołów i kadm. Metale te kumulują się w organizmach zwierząt i ludzi, przyczyniając się do powstawania różnych chorób.
OSTATNIO NA FORUM
Soki do picia »Gabi Ja robię soki z tego, co mam akurat w domu. Latem są bardziej owocowe, często...
zamiast cukru - spróbujcie »Gabi Ja zaczęłam używać erytrotylu i póki co jestem zadowolona, sprawdza...
LOSOWA DIETA
Dieta białkowaZałożenia - dieta białkowa: Zbudowana jest z sycących śniadań, mięsnych obiadów i nabiałowych kolacji. Nie brakuje w niej też owoców, surówek warzywnych i sałatek. Mimo takiej obfitości jedzenia, odchudzanie powinno dać efekty. Codzienny jadłospis powinien składać się z 4 posiłków. Nie może w nim zabraknąć chudego mięsa, wędlin, jajek, serów i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła