
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863
POPULARNE ARTYKUŁY
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Zdrowe przekąski w podróży - 12 przepisów dla małych i dużych łasuchów
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Niedokrwistość (anemia) - rodzaje i dietoterapia
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Ewy KuryłoZałożenia - dieta Ewy Kuryło: Od pięciu lat cała moja rodzina nie jada wołowiny i wieprzowiny. Zamiast nich przyrządzamy kurczaka, indyka lub ryby. Oczywiście jadamy dużo warzyw, pijemy soki i wodę mineralną. Ostatnio jednak zrezygnowałam z kupowania soi, bo nie na wszystkich opakowaniach jest informacja, czy jest modyfikowana genetycznie. Zauważyłam, że... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła