Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia estońska
- Przewodnik po serach żółtych
- Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Metody oceny sposobu żywienia
- Jak pozbyć się pestycydów z owoców i warzyw?
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Klopsy z suszonymi śliwkami
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj sok z pomarańczy, przyprawę do... - Knysze z cebulą
Ciasto: Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj ciepłe mleko i 2 łyżki mąki.... - Karp w galarecie z mandarynkami
Karpia dokładnie umyj i pokrój w dzwonka. Włoszczyznę obierz. Dodaj... - Staropolska kapusta wigilijna
Grzyby umyj, zalej przegotowaną i przestudzoną wodą. Odstaw do... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Dodawanie barwników do produktów spożywczych jest w wielu przypadkach prawnie zabronione. Głównie mowa tu o żywności nieprzetworzonej, do której zalicza się mleko, śmietanę i śmietankę, sery twarogowe, kawę, mięsa, ryby, czekoladę i wiele innych. Producenci natomiast stosują tak zwany zabieg "barwienia pośredniego", który polega na dodawaniu barwników do pasz, jak w przypadku surowców zwierzęcych. Takim zabiegiem może być na przykład dodawanie żółtego barwnika do pasz kur niosek, w celu uzyskania intensywnie żółtego zabarwienia żółtka jaj.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie stosować? »karpka Wbrew pozorom to bardzo prosty schemat. Wystarczy postanowić sobie ile chcemy...
LOSOWA DIETA
Dieta Miley CyrusZałożenia - dieta Dieta Miley Cyrus: Gwiazda, po wielu latach niewłaściwej diety przeprowadziła badania, dzięki którym dowiedziała się, że jest uczulona na gluten oraz laktozę. Laktoza to cukier naturalnie występujący w produktach mlecznych (mleko, jogurty, sery, kanapki mleczne, niektóre pieczywo, czekolady, batony). Gluten to mieszanka białek... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła