
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia boliwijska
Interakcje pomiędzy żywnością a lekami
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Nadwaga jako skutek uboczny terapii hormonami - fakty i mity
POPULARNE PRZEPISY
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Bifteki z fetą i miętą
Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez...Zielona zupa z groszkiem ptysiowym
W garnku z grubym dnem rozpuść masło, oprósz mąką i mieszając zasmaż na...Placki brokułowe
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odsącz je i zostaw do...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Wilcza wieża
Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oleju i łyżkę masła. Rumienić cebulę...Wykwintna sałatka z cytrusami
Cykorię podziel na listki, umyj, osusz. Pomarańcze wyszoruj, sparz,...Pieczone warzywa z fetą
Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta fioletowaZałożenia - dieta fioletowa: Kolor fioletowy - oczyszcza organizm, wzmacnia w stanach chorobowych, zwłaszcza przy wszelkiego rodzaju zapaleniach. Korzystnie działa na kości, pomaga pohamować nadmierny apetyt. Ponadto ułatwia zaśnięcie. Produkty zalecane w diecie fioletowej: - niełuskane zboża, - bakłażany, - karczochy, - czarne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła