Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Egzotyczne owoce - daj się im skusić!
Metody obróbki cieplnej potraw
Miłka abisyńska (teff) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
Przegląd greckich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Sałatka z brokułami i kalafiorem
Brokuły i kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek...
CZY WIESZ, ŻE
Jeśli lubimy oliwki, wybierajmy te ciemne. Zawarte w nich prozdrowotne substancje mogą chronić, np. przed chorobami serca i układu krążenia. Pochodzą z tego samego drzewa. Różnią się jedynie stopniem dojrzałości i kolorem. Zielone zrywa się zanim dojrzeją, co sprawia, że mają gorzki posmak. Te ciemne - w pełni dojrzałe - są łagodniejsze w smaku. Jedne i drugie mają zdrowe tłuszcze, ciemne mają jednak więcej przeciwutleniaczy zwalczających wolne rodniki.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta bomba witaminowaZałożenia - dieta bomba witaminowa: Dieta krótkotrwała, 3-4 dniowa. Kurację najlepiej przeprowadzić w czasie weekendu. Traci się nawet 3 kilogramy, zyskując lepszą cerę i lśniące włosy. Podstawą dziennego menu jest warzywny dip. Utrzeć 2 marchewki, 1/2 selera. Posiekać małą cebulkę. Wszystko włożyć do miksera, dodać 4-5 pomidorów bez skórki.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!