Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Domowy wyrób nabiału - prosto, tanio i zdrowiej
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Przewodnik po serach żółtych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia estońska
Kuchnia mongolska
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Cudowna moc imbiru
POPULARNE PRZEPISY
Tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie brokułowym
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź. Brokuł podziel na różyczki,...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...Napój z mlekiem i papają
Obrać papaję, następnie pociąć na połówki i usunąć nasiona, następnie...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Kotlety mielone z serem camembert i suszonymi pomidorami
Ziemniaki umyj bez obierania i pokrój w ćwiartki. Przełóż ziemniaki do...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Kapusta zapiekana pod beszamelem
Z kapusty usuń zewnętrzne liście, przekrój ją na 6 części, tak aby...
CZY WIESZ, ŻE
Owoce cytrusowe pomimo, iż charakteryzują się kwaśnym smakiem mają właściwości alkalizujące. Wynikają one z obecności pierwiastków zasadotwórczych w cytrusach. Częściej mamy do czynienia z zakwaszeniem ustroju ze względu na duże spożycie mięsa, drobiu, ryb i jaj. Aby utrzymać odpowiednie pH ustroju niezbędne jest również dostarczenie z dietą produktów alkalizujących.
OSTATNIO NA FORUM
Poprawa kondycji skóry »Rozzi Ja stosuje kolagen. Jest przydatny jeżeli się ćwiczy lub ogólnie ma...
Jak przetrwać upały »Ereline Jakie macie sprawdzone triki na przetrwanie tych upałów w mieszkaniu?...
LOSOWA DIETA
Dieta Renaty GabryjelskiejZałożenia - dieta Renaty Gabryjelskiej: Nie żywię się, jak to się wielu osobom kojarzy z dietą modelki, jedynie niegazowaną wodą mineralną, owocami i sałatkami. I nie tyję, ponieważ mam znakomitą przemianę materii, a w dodatku żyję w biegu, nie mam czasu na leżenie do góry brzuchem. Nigdy nie miałam nadwagi, ani nie odchudzałam się. Jadam... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła