
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864
POPULARNE ARTYKUŁY
Chityna - jak działa?
Przewodnik po serach żółtych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Kebab - rodzaje kebaba, jak jest robiony, czy jest zdrowy?, domowy przepis
Kasza gryczana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
POPULARNE PRZEPISY
Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym
W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Taco z fasolą
Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy w drobną kostkę,...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...
CZY WIESZ, ŻE
Naczynia aluminiowe są szkodliwe. I chociaż mają wiele zalet, gdyż są lekkie i łatwo się nagrzewają, to udowodnione, że aluminium, z którego powstały, przedostaje się do żywności. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, iż aluminium przyczynia się bezpośrednio do powstawania choroby Alzheimera. Duże ilości uwalnianego aluminium mogą znaleźć się w jedzeniu szczególnie przy gotowaniu dań kwaśnych. Potrawy gotowane w aluminiowych garnkach często się przypalają - cienkie dno i dobre przewodzenie ciepła powoduje nierównomierne nagrzewanie się naczynia.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Anny PowierzyZałożenia - dieta Anny Powierzy: Prowadzę nieregularny tryb życia i nie zawsze mogę jadać racjonalnie, więc uznałam, że od czasu do czasu warto oczyścić organizm. Dietę poleciła mi znajoma dietetyczka. Raz w miesiącu, przez jeden dzień, piję soki z buraka, selera, grejpfruta, kiwi, pomarańczy i gruszki. Do tego, żeby nie czuć głodu, wypijam... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła