
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Czy warto kupować mieszanki przypraw?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Śniadania białkowo-tłuszczowe. Warto czy nie warto?
Herbata Teh Pandan (pandanowa) i jej właściwości zdrowotne
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Gruszki w winie z sosem serowym
Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku...Kruche ciasto z jagodami
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, 3 łyżki cukru pudru...Czekoladowiec pod pierzynką
Masło utrzyj ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle miksując, stopniowo...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,...Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą
Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente....Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...
CZY WIESZ, ŻE
Żywność mrożona nie jest mniej wartościowa od świeżej żywności. Mowa tu o mrożonych warzywach i owocach. Zamrażanie bowiem, to jedyny proces technologiczny, który nie powoduje ubytku witamin czy składników mineralnych. Dodatkowo popularne "mrożonki" warzywne i owocowe to nic innego, jak te sezonowe, w pełni bogate we wszystkie cenne składniki, tyle, że utrwalone poprzez proces zamrożenia. Nie bójmy się zatem kupować mrożonych produktów, zwłaszcza zimą, kiedy to dostępność do świeżych warzyw i owoców jest znacznie ograniczona, a te występujące na rynku są przesycone szkodliwymi związkami chemicznymi.
OSTATNIO NA FORUM
Zakład meblarki w Warszawie »kaja.sz89 Wiele firm produkuje meble na zamówienie w Warszawie , jakiego...
LOSOWA DIETA
Dieta w cukrzycy typu 1Założenia - dieta w cukrzycy typu 1: Regularne spożywanie posiłków jest podstawą diety w cukrzycy typu 1. Przyczyną powstawania cukrzycy typu 1, zwanej cukrzycą insulinozależną, są uszkodzenia komórek trzustki produkujących insulinę. Istotę tej choroby stanowi niedobór insuliny w organizmie, czego konsekwencją jest niemożność kontrolowania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła