Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
sól, pieprz
3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki
6 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki lub bazylii do posypania
bulion warzywny
śmietana 18 % do zup
Wykonanie:
Wlać oliwę do garnka, wrzucić cebulę i seler, posolić i zeszklić, dodać pomidory smażyć przez minutę, zalać bulionem i wrzucić makaron i gotować aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę.
Smacznego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
sól, pieprz
3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki
6 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki lub bazylii do posypania
bulion warzywny
śmietana 18 % do zup
Wykonanie:
Wlać oliwę do garnka, wrzucić cebulę i seler, posolić i zeszklić, dodać pomidory smażyć przez minutę, zalać bulionem i wrzucić makaron i gotować aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę.
Smacznego