składniki na 10-12 sztuk:
ciasto:
- 600g mąki
- 7g drożdży instant (w oryginale
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ok. 300ml ciepłej (ale nie gorącej!) wody
- 1 łyżka miodu
- 20g soli
farsz:
- 250g sera feta (u mnie 270g sera fetopodobnego
- 150g sera camembert (u mnie 180g)
- 100g twarogu (u mnie serek homogenizowany)
- 1 pęczek zielonej cebulki
- 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
- rozmaryn (u mnie garść liści bazylii)
- czarny pieprz
Wyrobić elastyczne ciasto, uformować kulę i uderzyć nią parę razy o blat, żeby było bardziej elastyczne i gładsze. Odstawić w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość.
W tym czasie pokroić sery, cebulę i zioła w kostkę, wymieszać z twarogiem (lub serkiem homogenizowanym) i pieprzem. Nie solić, ponieważ sery są wystarczająco słone).
Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 równych kawałków. Każdy cienko rozwałkować na podłużny placek. Na środku ułożyć farsz, skleić brzegi, tworząc podłużny kształt i piec na patelni grillowej (lub zwykłym grillu na kratce lub na zwykłej patelni) do zrumienienia po obu stronach, bez tłuszczu. Podawać ciepłe ze schłodzonym Radlerem.
Przepis ze strony http://redandpale.blox.pl/2012/06/Grillowane-buleczki-z-serem-i-KONKURS-Radlera.html ale zasługuje na uwagę
Fajnie sie komponuje z Radlerem 
ciasto:
- 600g mąki
- 7g drożdży instant (w oryginale
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ok. 300ml ciepłej (ale nie gorącej!) wody
- 1 łyżka miodu
- 20g soli
farsz:
- 250g sera feta (u mnie 270g sera fetopodobnego

- 150g sera camembert (u mnie 180g)
- 100g twarogu (u mnie serek homogenizowany)
- 1 pęczek zielonej cebulki
- 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
- rozmaryn (u mnie garść liści bazylii)
- czarny pieprz
Wyrobić elastyczne ciasto, uformować kulę i uderzyć nią parę razy o blat, żeby było bardziej elastyczne i gładsze. Odstawić w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość.
W tym czasie pokroić sery, cebulę i zioła w kostkę, wymieszać z twarogiem (lub serkiem homogenizowanym) i pieprzem. Nie solić, ponieważ sery są wystarczająco słone).
Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 równych kawałków. Każdy cienko rozwałkować na podłużny placek. Na środku ułożyć farsz, skleić brzegi, tworząc podłużny kształt i piec na patelni grillowej (lub zwykłym grillu na kratce lub na zwykłej patelni) do zrumienienia po obu stronach, bez tłuszczu. Podawać ciepłe ze schłodzonym Radlerem.
Przepis ze strony http://redandpale.blox.pl/2012/06/Grillowane-buleczki-z-serem-i-KONKURS-Radlera.html ale zasługuje na uwagę

