Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Forum dyskusyjne

Forum - Zdrowe i smaczne przepisy kulinarne



powrót

Halibut pieczony - jak zrobić?

Elizka26




Dołączyła: 30.07.2012
Posty: 36

Podobno szef kuchni przepisów nie zdradza, ale bardzo prosiłabym o informację jak zrobić halibuta pieczonego!!

Jadłam go w hotelu SPA w Dziwnowie jakieś 2 tyg. temu (tutaj jest taki podstawowy skład: http://www.starydziwnow.pl/pl/page/content/n/85 , ale nie mam pojęcia jak uzyskać efekt który oni uzyskali... był naprawdę pyszny i wcale nie suchy, ja to jak robię to niestety wysusza mi się i nie wiem kurde..

Może podpowiecie?

Lubię wiedzieć, co jem:)

politia




Dołączyła: 19.12.2011
Posty: 120


Napisz do hotelu, może Ci powiedzą ;)

Ja tam halibuta robię klasycznie - skrapiam odrobiną oleju rzepakowego żeby dodać mu jeszcze trochę omega-3, przyprawiam solą i pieprzem i do piekarnika ;) 


kika1985




Skąd: Gdańsk
Dołączyła: 28.09.2013
Posty: 35


Z pewnością skorzystam z przepisu, mimo tego, że mieszka tuż nad morze, to trudno 'tu" dostać naprawdę świeżą rybę (poza sezonem)

lucjanna




Dołączyła: 31.01.2014
Posty: 4


Ja robię dokładnie tak samo, jak politia :)

edek123




Skąd: kraków
Dołączył: 27.06.2014
Posty: 233

JA robie tak

 1

Skrop porcje halibuta połową cytryny. Oprósz odrobiną soli i wstaw do lodówki.

2

Pokrój pory w plastry cebulę w piórka, paprykę w paski. Krótko podsmaż je na 2 łyżkach masła.*

3

Włóż rybę do naczynia żaroodpornego. Obłóż warzywami i skrusz Przyprawę w mini kostkach Knorr.

4

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 40 minut. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

cofnąć się by wziąć rozbieg

MissOlgu




Skąd: Warszawa
Dołączyła: 17.09.2014
Posty: 11


edek123 ciekawy Twój przepis. dzisiaj spróbuje przyrządzić halibuta "po Twojemu" zobaczę jak to wyjdzie :D

Alexis




Dołączyła: 15.10.2014
Posty: 45

edek123 Twój przepis wygląda na prawdę smakowicie. Chyba dzisiaj wypróbuję, bo jestem wielką fanką halibuta. 

wiewiora




Dołączył: 27.10.2014
Posty: 23

Jestem wielką fanką ryb, na pewno więc spróbuje tego przepisu :)

K-Katerina




Dołączył: 29.10.2014
Posty: 6


Ja rybę piekę w folii, wtedy się nie wysusza. Warto włożyć do niej kawałek masła, natkę pietruszki, cytrynę czy czosnek - wtedy zawsze wychodzi przepyszna :)