Heej!
Mam tu swój własny, pierwszy w dodatku przepis na wege paleo toritille, idealne na diecie Ewy Dąbrowskiej. Jeśli wydaje się komuś, że zrobiłam plagaiat to przepraszam bardzo, ale nie było na pewno moim celem, niczym się też nie sugerowałam.
Do wrapów potrzebne nam będą(to ilość na średnią miskę do sałatki)
- marchewka
- średnia cukinia
- papryka(ja użyłam czerwonej)
- nieduży pomidorek
- sałata(ja użyłam lodowej)
- przyprawy - curry, kurkuma, sól, kminek (szczypta, dwie - trzeba kierować się własnym smakiem)
- + cokolwiek chcecie - zioła, cebula itd.
Na tarce do jarzyn ścieramy warzywa na grubych okach, by zachować ich smak i by masa miała ''jakotaką'' konsystencję. Potem, wrzucamy na patelnię starte jeżyny - tak, bez TŁUSZCZU - po części dlatego, że nie mogę i poza tym, zmniejsza to kaloryczność dania . Dusimy masę, mieszając ją co jakiś czas około 8 minut, by odparować jak największą ilość wody. Przed zdjęciem doprawiamy. Następnie, jeśli tego nie zrobiliśmy wcześnie, myjemy sałatę i wkładamy do zerwanych liści w całości masę. To wszystko ^^
Życzę smacznego !