Robię regularnie od roku. Dzieci uwielbiają!
Składniki:
- 250 g wędzonego tofu
- 200 g pieczarek
- pół szklanki kaszy jaglanej
- garść pokrojonej pietruchy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy (u mnie oregano, papryka ostra, sól, pieprz, sos sojowy)
- bułka tarta
Przygotowanie:
1. Ugotować kaszę jaglaną, odstawić do wystudzenia.
2. Tofu pokroić na mniejsze kawałki, aby łatwiej było je zgnieść widelcem.
2. Zgnieść tofu widelcem
3. Pokroić cebulkę w kostkę, zgnieść czosnek. Podsmażyć do złotego koloru.
4. Pokroić w drobniejsze kawałki pieczarki i podsmażyć.
4. Wymieszać cebulkę, czosnek, pieczarki, pokrojoną pietruszką, kaszę i zgniecione tofu razem. Dodać przypraw.
5. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
Gotowe