Składniki:
- ok. 400 g płatków owsianych (mogą też być pszenne, żytnie, jęczmienne lub ich mieszanka)
- 200 g rodzynek
- 1/2 szklanki wody
- dodatki do wyboru: rozgnieciony banan, siemię lniane, mus z jabłek, ziarna słonecznika, sezam, suszone morele, śliwki, daktyle, orzechy itp.
- miód do smaku
Przygotowanie:
Płatki zemleć (można użyć błyskawicznych i dać je w całości), wymieszać z resztą składników, rodzynki, trochę siemienia lnianego, drobno pokrojone suszone śliwki, posiekane orzechy i miód). Wody należy dolać tyle, żeby ciasto było gęste. Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 50 - 60 minut w temperaturze ok. 160 st.C. do momentu, aż delikatnie się zarumienią.
- ok. 400 g płatków owsianych (mogą też być pszenne, żytnie, jęczmienne lub ich mieszanka)
- 200 g rodzynek
- 1/2 szklanki wody
- dodatki do wyboru: rozgnieciony banan, siemię lniane, mus z jabłek, ziarna słonecznika, sezam, suszone morele, śliwki, daktyle, orzechy itp.
- miód do smaku
Przygotowanie:
Płatki zemleć (można użyć błyskawicznych i dać je w całości), wymieszać z resztą składników, rodzynki, trochę siemienia lnianego, drobno pokrojone suszone śliwki, posiekane orzechy i miód). Wody należy dolać tyle, żeby ciasto było gęste. Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 50 - 60 minut w temperaturze ok. 160 st.C. do momentu, aż delikatnie się zarumienią.