Składniki:
Filet z łososia norweskiego: 45 dag;
cytryna: 1 sztuka;
białe i zielone szparagi: po 40 dag;
sól; pieprz; mięta;
mandarynki: 5 dag;
pomarańcze: 5 dag;
grejpfruity: 5 dag;
ananas: 5 dag (pokrojony na kawałki);
limetka: 1 sztuka;
oliwa: 50 ml;
sos sojowy: 50 ml;
ocet winny: do smaku;
marynowany imbir: łyżeczka.


Przyrządzanie:
Filet pokrój na cztery porcje, posól je i oprósz pieprzem, oraz skrop sokiem z cytryny. Możesz je upiec na patelni lub na ruszcie. Owoce, mięte i imbir pokrój w kostkę. Pozostałą cześć składników (oprócz szparagów) zmiksuj, dodaj owoce, mięte i imbir. wymieszaj i przypraw. Łososia ułóż na szparagach, skrop sosem.

Smacznego !