Składniki:
- 20 dag łososia wędzonego w plastrach
- owoc awokado
- 1 duży różowy grejfrut
- 1 pomarańcza
- 1 cytryna
- 1 łyżka soku wycisnietego z cytruny
- sałata lodowa
- koperek
Przygotowanie:
Sałatę podzielić na listki, umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Grejfrut obrać i podzielić na małe cząstki i ułożyć wzdłuż brzegów pólmiska. Cytrynę sparzyć i pokroić w plasterki. Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Awokado przekroic na pół wyjąc pestkę i pokroić owoc na drobne kostki, skropić obficie sokiem z cytryny. Cząstki pomarańczy ułożyć między cząstkami grejfruta i cytryny. Kostki awokado położyć na brzegach półmiska. Z plasterków łososia uformować różyczki, ułożyć je na środku i ozdobić gałązkami koperku.
- 20 dag łososia wędzonego w plastrach
- owoc awokado
- 1 duży różowy grejfrut
- 1 pomarańcza
- 1 cytryna
- 1 łyżka soku wycisnietego z cytruny
- sałata lodowa
- koperek
Przygotowanie:
Sałatę podzielić na listki, umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Grejfrut obrać i podzielić na małe cząstki i ułożyć wzdłuż brzegów pólmiska. Cytrynę sparzyć i pokroić w plasterki. Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Awokado przekroic na pół wyjąc pestkę i pokroić owoc na drobne kostki, skropić obficie sokiem z cytryny. Cząstki pomarańczy ułożyć między cząstkami grejfruta i cytryny. Kostki awokado położyć na brzegach półmiska. Z plasterków łososia uformować różyczki, ułożyć je na środku i ozdobić gałązkami koperku.