jakobicka.blogpost.com Chcesz żeby potrawy gotowane przez Ciebie były nie tylko smaczne ale i przyswajalne przez wszystkich członków Twojej rodziny niezależnie od grupy krwi? Jesteśmy przecież nie tym CO JEMY ale tym CO PRZYSWAJAMY! Każdy składnik naszej potrawy ma przyporządkowany "SMAK" :gorzki,słodki,ostry, słony lub kwaśny Dokładna tabela znajduje się w książce Anny Ciesielskiej pt. Filozofia Zdrowia . Dodając je w kolejności: gorzki,>słodki,> ostry,>słony ,>kwaśny,>gorzki,>słodki,itd nie tylko poprawiamy smak potrawy ale i zwiększamy działanie zdrowotne.Tak gotowane potrawy możemy odgrzewać .Nie tracą walorów smakowych ani zdrowotnych. Podaję przepis na gotowanie kartofli: Do naczynia z wrzącą wodą,(smak gorzki)dodajemy kurkumę(gorzka),kminek kartofle(słodki),małą cebulkę lub ząbek czosnku (ostre) sól (słona) mały pęczek zieleniny(kwaśny). Smacznego !

Halina