Składniki:



1. 70 dag mielonej wołowiny
2. 1/2 puszki kukurydzy
3. 2 cebule
4. sól
5. 3 różnokolorowe papryki
6. 1 ząbek czosnku
7. 1 szklanka czerwonej fasoli
8. 1 szkanka bulionu
9. 2 szklanki przecieru pomidorowego
10. 1 łyżka suszonego chilli
11. Pieprz kajeński
12. Oliwa


Przygotowanie:


1. Fasolę zalać wodą i moczyć przez kilka godzin (najlepiej całą noc)
2. Odcedzić fasolę
3. Wszystkie papryki umyć, rozciąć na pół, usunąć gniazda nasienne, oczyszczone strąki pokroić w paski
4. Cebulę i czosnek posiekać.
5. W rondlu rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek o podsmażyć na niej wołowinę. Mięso odsączyć.
6. Do tłuszczu który pozostał po smażeniu dolać oliwy. Zeszklić na nim czosnek i cebulę. Dodać pokrojoną paprykę. Smażyć 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
7. Podsmażone warzywa połączyć z przecierem pomidorowym, bulionem, fasolą i kukurydzą.
8. Oprószyć chilli oraz szczyptą soli i pieprzu kajeńskiego. Zagotować
9. Wymieszać z mięsem i dusić ok. 1 godzinę.

Smacznego